Печі тривалого горіння вважаються ідеальним варіантом для обігріву площі в холодну пору року. Відносно невеликі розміри, великий коефіцієнт продуктивності та швидке обігрів площі за лічені хвилини. Відмінною рисою печі тривалого горіння будуть труби з боків, які до останнього нагрівають повітря в приміщенні.
Які переваги печі тривалого горіння?
Сама назва пекти повільного горіння говорить за себе. Використовуючи мінімум палива для обігріву, Ви отримуєте максимум печі. Робота методом конвекції як спрощує, а й залежить від джерела електроенергії. Мобільність дозволяє встановити опалювальні печі тривалого горіння практично будь-де.
Достатньо виставити піч за рівнем, вивести димар на вулицю і можна користуватися. Залежно від моделі печі тривалого горіння можуть бути з варильною поверхнею. За допомогою неї можна приготувати або розігріти їжу, а також підігріти воду до необхідної температури. У гаражі чи СТО можна підігріти робочі рідини, адже олія чи мастило при холоді дуже в'язкі.
Як працює піч тривалого горіння?
Принцип роботи грубої печі не складний і не вимагає особливих навичок. Перед початком використання необхідно виставити її за рівнем, тим самим гарантуючи безпеку під час роботи. Основна камера слугує для згоряння палива. Передня частина призначена для завантаження палива (дрів, вугілля, пелетів або інші варіанти) через спеціальні дверцята. У дверцятах також знаходиться регулятор тяги, тим самим подаючи більше або менше кисню в камеру згоряння. Залежно від моделі дверцят може бути глухою або зі склом. Паливо, згоряючи в основній камері, виділяє тепло, нагріваючи стінки печі довгого горіння. Вертикально розташовані труби з обох боків нагріваються від основної камери. Відповідно до законів фізики, нагріте повітря в трубах піднімається нагору, тим самим затягуючи холодне повітря в труби знизу. Таким чином, йде постійна циркуляція повітря у приміщенні. Обігрів відбувається до останнього моменту, поки основна камера хоч трохи прогріта навіть при повному згорянні палива.
Як правильно вибрати піч тривалого горіння?
Перед тим, як вибрати піч довгого горіння, варто звернути увагу на основні характеристики. Надалі це позбавить непередбачуваних ситуацій.
- Площа обігріву. Цю характеристику варто розраховувати із запасом, тим самим Ви убезпечите себе при сильних морозах. Середня площа обігріву може бути від 40 до 700 м².
- Паливо. Такі печі тривалого горіння найчастіше працюють на дровах, але можуть використовувати вугілля, брикети або пелети.
- Матеріал корпуса. Сучасна грубка тривалого горіння може бути виконана зі сталі або чавуну.
- Передні дверцята. Глуха або з розжареним склом. У будь-якому варіанті дверцята укомплектовані регулятором тяги для подачі кисню в камеру згоряння. Тим самим регулюючи тривалість горіння палива печі.
- Варильна поверхня. Наявність варильної поверхні дозволить розігріти їжу, воду, рідину в гаражі або інші варіанти.
- Робоче становище. Може бути вертикальним чи горизонтальним.
Де краще купити піч для тривалого горіння?
Зважилися купити піч тривалого горіння, відмінний вибір запропонований в інтернет-магазині STORGOM. Магазин займається продажем в Україні понад десять років. За допомогою фільтрів можна підібрати недорогий варіант, ціну або наявність варильної поверхні. Отримати замовлення можна за допомогою служби доставки або забрати у стаціонарному магазині, у Києві.